søndag 17. april 2011

Mandelegg med appelsin og sjokolade



Ca 16 stk:


Ingredienser:
250 g malte mandler
125-150 g sukrinmelis
1 ts flytende søtning
1 eggehvite
1 1/2 ss presset appelsinsaft
revet skall av en halv appelsin

200 g mørk sjokolade


Fremgangsmåte:
Finmal mandlene (jeg brukte skoldede, men du kan også bruke dem med skall) og bland det sammen med sukrinmelis i en bolle.

Visp sammen flytende søtning, eggehvite, appelsinsaft og revet skall i en annen bolle. Ha så mye av det våte over i de tørre ingrediensene at du får en deig som minner om litt myk marsipan.

Form massen til ca 16 egg og la de deretter tørke i ca 30 minutter.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Avkjøl sjokoladen litt før du dypper eggene i den smeltede sjokoladen. Oppbevar eggene kjølig.


Ca næringsinnhold pr egg:
Protein: 4 g 13%
Karbo: 1,5 g - 5%
Fett: 12 g - 82%
Kcal: 144


* * *





* * *

14 kommentarer:

  1. Det så skikkelig godt ut :D hvordan er konsistensen ? og hvordan er smaken ? :)

    SvarSlett
  2. Konsistensen er som marsipan med sjokoladetrekk.. og smaken er som marsipan med et snev av appelsin :o)

    De ble veldig gode :o))

    SvarSlett
  3. Det så skikkelig godt ut!! Synd mandelkverner er så vanskelig å oppdrive på denne tiden av året.. :)

    SvarSlett
  4. oki :) da tar jeg bare ekstra appelsin i, er ikke så veldig glad i marsipansmak. Har ikke smakt lavkarbomarsipan ennda, vet ikke om den er bedre enn vanlig kanskje? :)

    SvarSlett
  5. Helen: Jeg har sett mandelkvern både på Nille og Jernia året rundt :o)

    Camilla: Du kan smake deg til mens du knar marsipanen :o)

    SvarSlett
  6. Nammenamm - disse skal jeg prøve !!
    Kan jeg lage de med ferdig mandelmel istedet for å kverne mandlene selv ?
    Lurer på om jeg kan kverne mandlene i blenderen eller i stavmixeren som har sånn kniv... - eller må man ha mandelkvern?

    SvarSlett
  7. Bratsj1: Jeg tror massen vil bli veldig hard og tørr med ferdig mandelmel. Du kan sikkert kverne mandlene med kniv, men da vil du ikke få en like fin masse.

    SvarSlett
  8. Heisann:)

    Har hatt stort hell med å kverne mine mandler i elektrisk kaffebønne kvern:) Kjøpte min på coop obs til 2-300kr.

    SvarSlett
  9. Jeg har aldri prøvd å kverne mandler med kaffekvern, men jeg bruker den på frø. Jeg betalte også noe rundt 250 kroner, på Elkjøp. Den er vel verdt pengene sine :o)

    SvarSlett
  10. Dette såg bare helt fantastisk godt ut..:D

    SvarSlett
  11. Disse var helt fantastiske :) Har hatt gjester idag og de fikk smake. Min far forsynte seg flere ganger mens han smattet og sa: "er dette virkelig lavkarbo? Hva skal vi med usunt godteri når man kan spise slikt som dette??" -og han har så rett så rett :)

    SvarSlett
  12. Silje: De ble veldig gode også :o)

    Anonym: Så koselig å høre at de falt i smak, både hos deg og gjestene dine :o)

    SvarSlett
  13. Leste ikke komentarene før nå typisk.Har slitt litt med å lage marispan, syns det blir så vanskelig, så derfor valgte jeg å bruke mandelmel, siden det alt er så finmalt, men ble fryktelig tørt ja. Skulle kanskje hatt to eggehviter som jeg tenkte, turde ikke ha i mer fuktighet. Men smaken er det ikke noe i veien med, og med sjokolade trekket, så holder de jo sammen, men smuldrer opp når en tar en bit. Må prøve med skikkelige mandler en dag, elsker marsipan, og disse var hvertfall langt på vei som marsipan

    SvarSlett
  14. Så bra at de smakte godt uansett da ;o)

    Nå får man kjøpt ferdigmalte mandler i enkelte helsekoster, men det er ganske dyrt i forhold til å male selv.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...