fredag 6. april 2012

Sitronpai med sjokoladeIngredienser:
Bunn:
100 g mykt smør
1/4-1/2 dl sukrinmelis
1 eggeplomme
1 klype salt
1 ss fiberhusk
3 dl skåldede, finmalte mandlerFyll:
1 gelatinblad
2 sitroner, saft og skall
100 g smør
150 g hvit sjokolade
1/2 dl hvitvin
2 eggeplommer
1 egg
1 1/2 ss sukrin

mørk sjokolade
kremfløte

Jeg hadde ikke hvitvin og brukte derfor 1 ss eplecidereddik og 2 ss vann. 


Fremgangsmåte:
Rør smør og sukrinmelis mykt. Rør deretter inn eggeplomme og salt, og tilslutt fiberhusk og finmalte mandler. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile kaldt i ca en time.

Trykk deigen ut i en paiform og sett den kaldt i ca 15 minutter. Prikk bunnen med en gaffel og stek den ved 175 grader i ca 20 minutter.

Bløtlegg gelatinbladet. Rasp skallet av sitronene (kun det gule) og press ut saften.

Smelt smøret i en kjele over svak varme. Ta kjelen av varmen, brekk i den hvite sjokoladen og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet. Rør inn sitronskall og hvitvin.

Visp sammen egg, eggeplommer og sukrin i en kjele. Tilsett sitronsaften. Varm opp på svak varme under kraftig visping. Ta kjelen vekk fra plata nå det tykner. Klem vannet ut av gelatinbladet og rør det ut i litt av den varme eggeblandingen. Bland det med resten av eggeblandingen og rør tilslutt alt ned i sjokolade- og smørblandingen.

Ha fyllet i paiskallet og avkjøl. La paien stå kaldt i noen timer.

Ta kaken ut en stund før den skal serveres og riv over mørk sjokolade. Pynt gjerne med litt pisket krem også, eller server det ved siden av.* * *
* * *

2 kommentarer:

  1. Denne så helt fantastisk ut!

    Vet du kcal og næringsinnhold i denne?

    SvarSlett
  2. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...