fredag 22. april 2011

Sjokoladetrøfler med hvit kjerne





Ca 10 stk:

Ingredienser:
3 ss kremfløte
1 ss usaltet smør
120 g sukkerfri, hvit sjokolade

50-100 g sukkerfri melkesjokolade


Fremgangsmåte:
Ha smør og fløte i en liten kjele og kok forsiktig opp, mens du hele tiden rører. La det koke i et minutt og ta deretter kjelen av varmen.

Brekk den hvite sjokoladen i biter og ha det i kjelen. Rør til sjokoladen har smeltet.

Hell sjokoladeblandingen i en bakepapirkledd form, og sett den i kjøleskapet i 1-2 timer, til blandingen er fast.

Del sjokladeblandingen i ca 10 biter og trill dem til små kuler. Sett kulene i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Smelt melkesjokoladen over vannbad, og la det avkjøles litt. Dypp deretter kulene i den smeltede sjokoladen.

Oppbevar trøflene kjølig.


* * *





* * *

11 kommentarer:

  1. Oi, dette så veldig godt ut! Hvor kjøper du disse sukkerfrie sjokoladene? Hilsen Silvia

    SvarSlett
  2. Ja, veldig godt.. smaker litt som kinderegg :o)

    Melkesjokoladen fra Cloetta har de i de fleste dagligvarebutikker. Den mørke jeg bruker fra Sukkerfritt pleier jeg å kjøpe på Rema1000, og Cavalier sine (bl.a den hvite) kjøper jeg på helsekosten :o)

    SvarSlett
  3. Lagde dette i går, men fikk ikke tak i hvit sukkerfri sjokolade, så lagde med vanlig lys sukkerfri i stedet, helt utrolig godt, falt i smak hos alle..:D

    SvarSlett
  4. Det så veldig godt ut!!:) NAM!! Må absolutt testes!
    Tar det lang tid å lage de? Da tenker jeg ikke på tiden de skal stå i kjøleskapet og sånn, men selve LAGINGEN hehe ;) Har en gutt på 7mnd krypende rundt meg hele dagen, så kan ikke bruke altfor lang tid på ting. Men hvis de går fort å lage, så vil jeg jammen prøve :)

    SvarSlett
  5. Prøvde å lage dette nå, men den hvite sjokoladen ble veldig kornete. Har du noe tips?

    SvarSlett
  6. Unni: Selve "lagingen" tar ikke så veldig lang tid ;o)

    Kristine: Hvilken sjokolade brukte du?

    SvarSlett
  7. Utrolig bra blogg og oppskifter :)
    Hvor mye karb er det i dette?

    SvarSlett
  8. Anonym: Jeg har ikke regnet ut karboinnholdet, da det er helt avhengig av hvilken sjokolade du bruker :o)

    SvarSlett
  9. Jeg er elendig husmor, men jeg har så lyst på det du lager!! Kan du ikke lage til meg også?? :D

    SvarSlett
  10. Anonym: hehe, de fleste oppskriftene her er ganske enkle å lage ;oP

    SvarSlett
  11. Gunn Rokstad Børnes30. juli 2011 kl. 02:28

    SUPERGODT:) hele familiens nye favoritt selvom mor i huset prøvde å gjemme de bort:) Tusen takk for at du deler dine oppskrifter, setter stor pris på det! Begynte med lavkarbo for en uke siden, ikke sånn hyperkur, men tenker gjennom og prøver å unngå karbo....fikk sjokk i dag, hadde tatt av 5 kilo på en uke.....og det viktigste: ikke mer vondt i magen:)

    Hilsen Gunn

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...