søndag 11. september 2011

Indrefilet av svin med italiensk følge



4 porsjoner:


Ingredienser:
500 g indrefilet av svin
salt
pepper



125 g mozarella
2 hvitløksfedd
50 g grillet paprika (på glass/boks)
1/2-1 dl fersk basilikum
25 g valnøttkjerner
1 krm salt
1/2 krm pepper



3 dl sjy (+vann)
2 ss fond
1 dl creme fraiche
1 ts soyasaus
1 krm pepper




Fremgangsmåte:
Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i stekepanna og legg den deretter på en skjærefjøl.

Kok opp 3 dl vann i panna, og sil det ned i en kjele.

Skjær mozarellaen i små firkanter og bland det sammen med finhakket hvitløk, grovhakket paprika, hakket basilikum og valnøttkjerner, salt og pepper.

Skjær fileten i cm-tykke skiver og legg skivene i bunnen av en ildfast form. Dekk over filetskivene med mozarella-blandingen. Sett formen i ovnen ved 225 grader i ca 15 minutter, til osten har smeltet og valnøttene ristet uten å bli brent.

Ha fond i kjelen med sjy og kok opp. Tilsett creme fraiche og la koke noen minutter. Smak til med soyasaus og pepper.

Server med f.eks sellerirotfries og aspargesbønner.


* * *






* * *

4 kommentarer:

  1. Hei!

    Her var det mange fine og spennende oppskrifter, kommer helt sikkert til å bruke noen av dem.

    Kjempe fin blogg :)

    SvarSlett
  2. For en super side du har, med utrolig mange spennende retter :D Men vet du hvem lavkarbo diett de fleste av rettene dine passer til? Har ikke sett at du har skrevet om du fulger en spesiell diett eller er selvkombinert :) Og går du forresten ned i vekt av disse rettene eller bare holder di deg på stabil vekt?

    Hilsen Madeleine

    SvarSlett
  3. Ikke innlegg relatert.. Ser du har skrevet om disse ingrediensene her på bloggen din og lurer på noen ting :)
    Kan man bruke sukrin, hermesetas lettstrø, splenda og natreen til samme ting og fungerer de på ca samme måte?Og kan man bruke dette istedefor flytende søtning?
    Kan man bruke JBKM istede for fiber husk og omvendt? Og må man ha både bakepro, mandel mel, soyamehl, bake miks, kokosnøttmel når man skal bake brød og kaker? Hvem anbefaler du? Og hva er det meningen at de skal erstatte? (eks: Alle istedefor mel?)
    Hadde vært greit om man ikke hadde trengt å kjøpe alle disse ingrediensene men heller kjøpte noen av de som holder til bakingen og sånt :)
    (Blir fort veldig dyrt)

    Hilsen Madeleine

    SvarSlett
  4. Lill-Mari: Tusen takk for hyggelig kommentar :o)

    Madeleine: De aller fleste rettene her kan spises på et ketogent kosthold. Jeg følger ingen spesiell diett, men er som regel under 20 g kh pr dag når jeg spiser optimalt. For tiden har ikke fokuset mitt vært vektnedgang, men ja jeg kan fint gå ned når jeg spiser rettene på bloggen her (så lenge jeg ikke spiser masse tull utenom..hehe..).

    Hermesetas, splenda og natreen har omtrent de samme egenskapene og kan brukes om hverandre. Sukrin er et sunnere "sukker" og veier også mer enn de tre andre søtningsmidlene. Det er ikke like søtt, og gir ofte en litt kald ettersmak om det brukes alene.

    Fiberhusk og johannesbrødkjernemel har litt forskjellige egenskaper, og kan derfor ikke alltid erstatte hverandre.

    Man må ikke ha alle melerstatningene, ofte kan man bruke malte frø og nøtter i stedet. Hvem man eventuelt ønsker å bruke kommer an på både personlig smak, og hva slags "bakverk" man lager mest av.

    Håper du ble litt klokere ;o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...