lørdag 23. april 2011

Wannabe loff



Ingredienser:
50 g bakepro
75 g finmalte frø*
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts salt
100 g revet ost
4 egg
100 g creme fraiche
1/2 dl fløte

(valmuefrø/sesamfrø til å strø over)


*)Jeg bruker ca 40 g sesamfrø og 35 g blanding av solsikkekjerner og gresskarkjerner


Fremgangsmåte:
Finmal frøene* i en elektrisk kaffekvern eller blender. Jeg kjøpte min kaffekvern på Elkjøp for ca kr 250, og maler du mye frø og nøtter anbefaler jeg virkelig en sånn. Den gjør jobben på noen sekunder, og nøttene/frøene blir helt finmalte uten at fettet blir presset ut.

Ha frøene i en bolle sammen med resten av de tørre ingrediensene og den revne osten. Bland godt.

Pisk sammen egg, creme fraiche og fløte i en annen bolle.

Hell det våte i bollen med det tørre og rør sammen til en jevn røre.

Hell røra over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den jevnt utover hele plata. Dryss eventuelt over sesamfrø eller valmuefrø. La røra hvile i 10-15 minutter.

Stek ved 175 grader i 15-20 minutter. Fjern bakepapiret og avkjøl på bakerist. Del i passende biter.



Jeg deler brødet i 20 biter, og det gir følgende næringsinnhold pr bit:
Protein: 5,9 g - 26%
Karbo: 0,7 - 3%
Fett: 7,2 g - 71%
Kcal: 91


* * *






* * *

23 kommentarer:

  1. dette så nydelig ut, skal virkelig prøves! Kan de fryses btw? ^^- takk for en kjempefin blogg!

    SvarSlett
  2. Kan osten erstattes med noe annet?

    SvarSlett
  3. ohhh! dette må prøves :)

    SvarSlett
  4. Vicky: Jeg har ikke prøvd, men tror de fint kan fryses :o)

    Anonym: Jeg har aldri lagd dem uten ost, men du kan prøve å bruke litt mere frø i stedet.

    Line: Håper de faller i smak :o)

    SvarSlett
  5. ser veldig ut som foccacia, smaker nok godt med litt flaksalt, hvitløk og rosmarin :)

    SvarSlett
  6. For en flott oppskrift.Jeg tror det hos deg jeg oppdaget bakepro. Og da jeg skulle finne det i butikken/helsekosten så kom jeg ikke på hva det het. Men har du sett det hos iheb.com også?

    SvarSlett
  7. Mmm! Denne oppskriften må jeg prøve :)
    Hva heter kaffekverna du bruker? Er det den fra Krups? Og vet du om (alle) kaffekverner generelt kan kverne frø og nøtter?

    SvarSlett
  8. Anonym: Ja, oppskriften smaker godt som foccacia :o)

    Kroppibalanse: Flere og flere helsekostbutiker har tatt inn bakepro. Jeg vet ikke om de har det på iherb, jeg har tidligere bestilt det hos gymgrossisten.

    Mona: Min er fra krups, ja :o) Jeg vil tro at de fleste kaffekverner fungerer likt, og kan kverne det samme :o)

    SvarSlett
  9. Mmm, denne må prøves! Tenk det er godt til reker og skalldyr da!? :D

    SvarSlett
  10. Takk :) Tror nesten jeg må kjøpe meg en sånn!

    SvarSlett
  11. Du bør lage en kokebok! Jeg lover å kjøpe den!

    SvarSlett
  12. Kan jeg lage uten fiberhusk? Har ikke mer igjen, og de har det vel ikke på helt vanlige butikker

    SvarSlett
  13. Linn: Mmmmm, ja det er sikkert kjempegodt!

    Mona: Om du ikke har kjøpt enda så anbefaler jeg det virkelig :o)

    Anonym: Jeg har nok ingen planer om kokebok..men hyggelig å høre at du hadde kjøpt den i såfall ;oP

    Siv Karin: Fiberhusk selges i litt større matbutikker, det pleier å stå sammen med allergimaten. Ellers går det kanskje an å ha litt mer bakepro istedet for fiberhusk..

    SvarSlett
  14. Tusen tusen takk for mange flotte oppskrifter! Har akkurat begynt på lavkarbo kuren og holder faktisk på å lage knekkebrødene fra sida di, mens jeg sitter her å ser :) Så så jeg disse "wannabe loff'ene", så lurte jeg på om det går an å erstatte bakepro med noe annet? Igjen, tusen takk for MASSE inspirasjon :)

    SvarSlett
  15. Kine: Bakepro kan sikkert byttes ut med Bakemiks eller soyaprotein. Mandelmel kan sikkert også brukes, selv om det kanskje blir litt mer kakefølelse. Eventuelt kan du prøve med mere malte frø.

    Håper knekkebrødene faller i smak :o)

    SvarSlett
  16. Jeg blir så imponert og fasinert av bloggen din, og vil bare takke deg for alle de fantastiske oppskriftene du deler! Det gir meg kjempe inspirasjon til å fortsette på lavkarbo, når det er så mye godt å lage! Har laget masse her allerede og blir alltid dulten av å lese bloggen din :):) TAKK!

    SvarSlett
  17. Tussa_84: Tusen takk for veldig hyggelig kommentar :o)

    SvarSlett
  18. Hejsan, ja vill först och främst gratilerar för ett veldig profesionell blogg, kan du vara snäll och säga vad är bakepro? kan den eventuell ertsättas med något annat, jag bor i nornorge och har inte sett det, hälsningar

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt sent svar men Bakepro er et proteinpulver som er spesielt utviklet for å kunne bake og lage mat med.
      Det tåler varme opp til 200° C.

      BakePro fåes hos bl.a gymgrossisten.com, og kan også kjøpes i enkelte helsekostbutikker i både Norge og Sverige.

      Slett
  19. Jeg er åndsvakt redd for at ting skal smake egg, eller omelett, eller få en omelettaktig konsistens.

    Hvordan er denne oppskriften i forhold til disse punktene?
    Ser knallgodt ut! Og vil gjerne prøve. ;D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det smaker ikke egg, og har konsistens omtrent som loff :o)

      Slett
  20. Det hadde vært toppers om Marianne hadde fått svar, er skikkelig redd for det samme! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bedre sent enn aldri, men nå har jeg iallefall svart ;o)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...