søndag 3. april 2011

Asiatiske kjøttboller med peanøttsaus og blomkålris



2 porsjoner:

Ingredienser:
Kjøttboller:
300 g kjøttdeig
1 egg
1 finhakket hvitløksfedd
1/4-1/2 finhakket rød chili
1/2 ts salt
1/4-1/2 dl kaldt vann


Peanøttsaus:
2 ss usaltede peanøtter
1/4 dl olje
1/2 ss fiskesaus*
1 dl kokosmelk
1/2 ts curry paste
1/2 ts sukrin
limesaft
koriander


Blomkålris:
1/2 blomkål
smør
salt
pepper


Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og la det stå i 20-30 minutter.

Form farsen til små kjøttboller og stek dem i litt olje i stekepanna (jeg brukte crispfunksjonen til microen i 8 minutter).

Finhakk eller mal peanøttene og surr de deretter i litt olje i en liten kjele. Hell over fiskesaus, kokosmelk og curry paste. Rør godt, og kok opp. Smak til med sukrin, limesaft og koriander.

Riv blomkålen og ha den i en microsikker bolle sammen med noen klatter smør, salt og pepper. Kok på full effekt i microen i 6-7 minutter.


*)Jeg hadde ikke fiskesaus, så jeg brukte oystersaus i stedet.


Kilde: God morgen, Norge!


* * *







* * *

6 kommentarer:

  1. Ååååååååååååå nam,nam..... peanøttsaus har jeg savnet. Du er en knupp. Knib fra meg:-)

    SvarSlett
  2. Håper den faller i smak Lavkarbojenta :o)

    SvarSlett
  3. Nei så vittig...!! Jeg kikket rundt på oppskrifter, og syns denne så veldig god ut. Men her har jeg jo vært før gitt når jeg ser på kommentarene. hehe. Men til mitt forsvar så var det en stund ;)

    SvarSlett
  4. Hehe Helen.. har du fått prøvd den nå da??

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...