søndag 27. november 2011

Kjøttdeigkebab


En rask og smakfull kebab servert med revet og stekt sellerirot.



4 porsjoner:

Ingredienser:
800 g sellerirot
1 purre
1 ts salt
1 olje

500 g karbonadedeig
1 egg
1 ss currypaste
1/2 ts cumin
1 ts salt





Fremgangsmåte:
Rens og grovriv selleriroten. Fordel det utover en bakepapirkledd stekeplate og ringle over med olje. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter.

Strimle purren og bland den inn i sellerien. Strø over salt og stek videre i 10 minutter til.

Bland karbonadedeig, egg, currypaste, cumin og salt i en bolle. Rør til deigen er godt blandet.

Varm smør eller olje i stekepanna. Kjevl ut ca 1/2 dl farse mellom to ark bakepapir. Løft bort det øverste arket og legg det i stekepanna med farsen ned. Dra forsiktig bort bakepapiret på toppen. Om det er vanskelig å få av papiret steker du i noen få sekunder først. Stek kjapt på begge sider. Fortsett på samme måte med resten av farsen.

Skjær den ferdigstekte farsen i mindre strimler ved servering. Pakk selleriroten i et oljet glass og vend det opp ned på tallerkenen, eventuelt kan du ta litt olje på hendene og forme til små baller.

Tilbehør: Tyrkisk yoghurt, fefferoni, svarte oliven og ajvar relish.


* * *






* * *

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...