En rask og smakfull kebab servert med revet og stekt sellerirot.
4 porsjoner:
Ingredienser:
800 g sellerirot
1 purre
1 ts salt
1 olje
500 g karbonadedeig
1 egg
1 ss currypaste
1/2 ts cumin
1 ts salt
Fremgangsmåte:
Rens og grovriv selleriroten. Fordel det utover en bakepapirkledd stekeplate og ringle over med olje. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter.
Strimle purren og bland den inn i sellerien. Strø over salt og stek videre i 10 minutter til.
Bland karbonadedeig, egg, currypaste, cumin og salt i en bolle. Rør til deigen er godt blandet.
Varm smør eller olje i stekepanna. Kjevl ut ca 1/2 dl farse mellom to ark bakepapir. Løft bort det øverste arket og legg det i stekepanna med farsen ned. Dra forsiktig bort bakepapiret på toppen. Om det er vanskelig å få av papiret steker du i noen få sekunder først. Stek kjapt på begge sider. Fortsett på samme måte med resten av farsen.
Skjær den ferdigstekte farsen i mindre strimler ved servering. Pakk selleriroten i et oljet glass og vend det opp ned på tallerkenen, eventuelt kan du ta litt olje på hendene og forme til små baller.
Tilbehør: Tyrkisk yoghurt, fefferoni, svarte oliven og ajvar relish.
* * *
* * *
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar