I denne retten har jeg brukt harissa, en sterk nord afrikansk chilipaste. Jeg kjøpte harissa i en innvandrerbutikk, om du ikke får tak i det kan du bruke f.eks sambal oelek eller en annen chilipaste. Varier gjerne grønnsakene også i forhold til hva du har i kjøleskapet.
1 porsjon:
Ingredienser:
sellerirot i terninger
løk, grovhakket
paprika, grovhakket
cherrytomater i båter
harissa
salt
egg
bladpersille
Fremgangsmåte:
Rens og skjær selleriroten i terninger. Kok terningene knapt møre i lettsaltet vann.
Hell av vannet og fres sellerien i olje i en varm stekepanne sammen med grovhakket løk og paprika i ca 5 minutter. Tilsett tomatbåtene og fres videre i 2-3 minutter.
Bland i en ts harissa og strø over litt salt.
Lag to fordypninger i grønnsaksblandingen og knekk et egg i hver fordypning. Stek under lokk til eggehviten har stivnet, ca 5 minutter.
Ta eventuelt på mer salt, og strø over bladpersille.
* * *
* * *
Denne lunchen må nok prøves ut en dag ja! :)
SvarSlettSer kjempegodt ut! :)
SvarSlett