søndag 16. januar 2011

Sjokoladedrøm



2 porsjoner:

Ingredienser:
50 g smør
75 g mørk sjokolade
2 ss sukrinmelis
1 ss splenda
2 egg
2 ss mandelmel
1/2 ts vaniljepulver


Fremgangsmåte:
Smelt smøret på lav varme i en kjele.
Ta kjelen av varmen og tilsett sjokolade i biter, sukrinmelis og splenda. La sjokoladen smelte i det varme smøret før du rører det glatt.
Visp inn eggene og rør deretter inn mandelmelet.

Hell røren i to ildfaste porsjonsformer.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. De skal være faste på overflaten og flytende inni.

Serveres lunkne.


Næringsinnhold pr porsjon:
Protein: 14 g - 13%
Karbohydrat: 2,3 g - 2%
Fett: 40 g - 85%
Kcal: 472

Karbohydratinnholdet vil variere i forhold til hvilken sjokolade du bruker. Jeg har brukt den mørke fra Sukkerfritt.


* * *





* * *

30 kommentarer:

  1. nam, dette skal jeg virkelig prøve:) hvor mange karb er det i oppskriften?

    SvarSlett
  2. Det står næringsinnhold under oppskriften ;o)

    SvarSlett
  3. Åhhh, ser farlig godt ut :)

    SvarSlett
  4. Så knall god ut.
    Dette må prøves til helgen.

    Henviser til deg i bloggen min når jeg har fått laget dette :) Håper det er ok

    SvarSlett
  5. Swimzy: Ja, godt og mektig..og ikke noe man kan spise hver dag ;o)

    Lillamumi: Bare hyggelig det :o)

    SvarSlett
  6. Åherregud, jeg tror spyttproduksjonen min kvadruplet seg når jeg så dette...! NAM-NAM-NAM!

    SvarSlett
  7. Åj, ja denne måtte lages - og NYDELIG var den! :D

    SvarSlett
  8. Så hyggelig å høre at du likte den, Lisbeth :o)

    SvarSlett
  9. Hei ! Du har vært helten min i helga ;) Først den gode pizzasausen, så nydelig sjokoladedrøm til dessert. Den blir nok en favoritt her i huset ;)

    Hilsen Sissel

    SvarSlett
  10. Hehe..Sissel.. hyggelig å høre at du likte maten :o)

    SvarSlett
  11. Namm! jeg hadde denne med litt pisket krem til. mektig og knallgodt. skal ha bittelitt mer splenda i neste gang og steke de litt kortere. øvelse gjør mester!

    SvarSlett
  12. Ingen ovner er like, så man må nesten bare prøve seg frem :o)

    SvarSlett
  13. Jeg skal lage disse på mandag, som valentinesgave til megselv, siden jeg er alene den dagen=P
    Og ny-singel.
    Har lagd de en gang før, men brukte for mørk sjokolade og stekte den litt for lenge.

    SvarSlett
  14. Helle: Ja, man må jo stelle pent med seg selv om ingen andre gjør det ;o) Kos deg!! :o)

    SvarSlett
  15. hvor kjøper jeg mandelmel? Må prøve disse, så farlig gode ut...)

    SvarSlett
  16. Mandelmel fåes kjøpt på helsekosten. Det kan også bestilles på funksjonellmat.no :o)

    SvarSlett
  17. Fantastisk. Idag ble de laget for andre gang :) Har prøvd flere oppskrifter fra bloggen din og har vært fornøyd med alt. Tusen takk for at du deler og er så kreativ :-)

    SvarSlett
  18. Nyyyyyyydelig!! :p

    SvarSlett
  19. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger :o)

    SvarSlett
  20. Namnamnam! Stekte litt for lenge, men dette var bra! :D

    SvarSlett
  21. Så bra at du likte den Marte :o)

    SvarSlett
  22. kva meines med ein porsjon? ein deig eller ein muffins?

    SvarSlett
  23. Hei Maria, med en porsjon mener jeg en muffins :o)

    SvarSlett
  24. Hei! Tenkte jeg skulle lage dette i helgen, men er det mulig å bytte ut splenda med sukrin? Er ikke begge to en sukkererstatning? Splenda inneholder vel en del karbohydrater...

    SvarSlett
  25. Hei Stinemor, hvis du ikke har noe imot den litt kalde sukrinsmaken kan du godt bruke det i stedet for splenda :o)

    SvarSlett
  26. Heisann.
    Jeg er ny i lavkarboverden og driver å finner ut hva som inneholdet hvor mye karbo. Lurte på om du kunne sette opp regnestykket ditt på disse muffinsene? Se litt på mitt: Mørk sjokolade fra Sukkerfritt inneholder 50 g karbo pr 100 - det vil si 37.5 i de 75g du bruker i denne oppskriften - da er vi jo oppi 18,75g karbo pr muffin bare der - UTEn å ha tatt med karboene i resten av ingrediensene. Hvis jeg er blitt opplært feil og regner galt - vær snill og fortell meg hvordan du kom frem til 2,3g karbo pr porsjon - for da kan jeg og ta en slik og fortsatt være i ketose.......

    SvarSlett
  27. Maisen: Du kan trekke sukkeralkoholene fra total mengde karbohydrater i sjokoladen. Den mørke sjokoladen fra sukkerfritt inneholder 50 g kh pr 100 g vare. Av de 50 g kh utgjør sukkeralkoholer 48 g, dvs at 100 g sjokolade gir 2 g karbohydrater :o)

    SvarSlett
  28. Takk for svar. Finnes det sukkeralkoholer i annet enn sjokolade? Når jeg nå har spurt litt rundt sies det også at fiber kan trekkes fra? Vet du noe om dette? (",)

    SvarSlett
  29. Wow, disse ble supergode :D Lagde dobbel porsjon, hadde i 11 muffinsformer og stekte i ca. ti minutter. Da ble de perfekte :)

    Serverer med en liten dæsj vaniljekesam til. Nam, nam :)

    SvarSlett
  30. Hei, er det helt nødvendig å ha melis i disse? har ikke sukrinmelis..

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...