4 porsjoner:
Ingredienser:
400 g kjøttdeig
100 g pølser
1 liten hakket løk3 fedd finhakket hvitløk
1 liten boks sjampinjong (eller ca 100 g friske)
1/2 hakket paprika
1 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1 dl buljong (vann + buljongterning/kjøttfond)
basilikumoregano
pepper
1 squash
smør
saltpepper
revet ost
Fremgangsmåte:
Smuldre kjøttdeigen og brun den sammen med pølsebiter, løk, hvitløk og sjampinjong. Tilsett paprika og tomatpurè og stek i ca 1 minutt under ommrøring. Rør inn tomater og buljong. Krydre med basilikum, oregano, salt og pepper, kok opp, og la putre i 10-15 minutter.
Strimle squashen med et juliennejern/grønnsaksstrimler, eller ved å skjære tynne skiver med en ostehøvel og deretter skjære skivene i tynne strimler.
Legg strimlene i bunnen av en ildfast form, fordel noen klatter med smør over og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.
Fordel kjøttsausen over squashen og strø over revet ost. Stek videre midt i ovnen i 10-15 minutter.
Ca næringsinnhold pr porsjon:
Protein: 23,4 g - 31%
Karbohydrat: 6,4 g - 8%
Fett: 20,3 g - 61%,
Kcal: 311
Protein: 23,4 g - 31%
Karbohydrat: 6,4 g - 8%
Fett: 20,3 g - 61%,
Kcal: 311
* * *
* * *